همان طور که در مطلب قبلی به تاریخ 27 مهر امسال توضیح داده بودیم و دلایل نصب کردن روبیکا را توضیح داده بودیم، در افتخاری مجدد این نرمافزار در به روزرسانی جدید خود تغییراتی را انجام داده است که سپر امنیتی گوگل آن را به عنوان نرمافزار جاسوسی شناسایی کرده است.
بلافاصله بعد از این اتفاق، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بیانیهای تمام قد از این نرمافزار دفاع کرد. در قسمتی از این بیانیه آمده است: "این اقدام غیر مسئولانه در مورد برنامههای پرمخاطب ایرانی که عمدتاً حاصل تلاش جوانان نخبه این مرز و بوماند و مورد استقبال میلیونی کاربران قرار گرفتهاند، در حالی صورت پذیرفته است که طبق بررسیهای این وزارتخانه، برنامههای فوق هیچ هشدار پیشینی از سوی گوگل دریافت نکرده بودند." حال سوال اینجاست که اگر روبیکا نرمافزاری خصوصی است، چرا باید یک وزارتخانه به این شکل در مقابل سپر امنیتی گوگل بیانیه صادر کند؟
بعد از آن نیز طبق معمول به جای بررسی اینکه چرا این مشکل برای بسیاری از اپلیکیشنهای دیگر ایران پیش نیامده و فقط برای نرمافزار پرحاشیه روبیکا اتفاق افتاده است، به جای بررسی مشکل، سرویسهای گوگل و پلیاستور به دلیل برخورد سیاسی فیلتر شدند. راه حلی که همیشه مسئولان ما انجام داده و به جای حل مساله، صورت مساله را پاک میکنند. گوگل را به سیاسی بودن متهم کنیم و اعلام کنیم که سپر امنیتی گوگل که یک نرمافزار هوشمند است، با یک نرمافزار خاص ایرانی به صورت سیاسی برخورد کرده است! البته ظاهرا روبیکا بعد از این جریان، با اصلاح کد داخل برنامه خود، این مشکل را برطرف کرده است.
به خوانندگان توصیه میشود که از خیر روبیکا بگذرند و آن را نصب نکنند. این نرمافزار بسیار بدسابقه است و حتی اگر سابقه بد آن را کنار بگذاریم، دلیلی برای نصب آن به عنوان پیامرسان یا جایگزین اینستاگرام وجود ندارد.